Project omschrijving

Kinderdagverblijf Eigen Wijs Limmen

Het onderkomen van kinderdagverblijf Eigen Wijs aan de Lage Weid te Limmen in een voormalig schoolgebouw voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Bovendien was het te groot.Daarom is voor deze locatie een plan gemaakt voor een nieuw kinderdagverblijf met appartementen en bovendien een viertal vrije woonkavels.
Het gebouw is gesitueerd in een rustige woonwijk, naast woonzorgcentrum ‘De Cameren’. Aan de zijde van het woonzorgcentrum is het gebouw twee lagen hoog, en kraagt de eerste verdieping met de appartementen uit over het kinderdagverblijf op de begane grond.
Aan de westzijde grenst het gebouw aan de tuinen van de nieuwe grondgebonden woningen. Hier is het gebouw één laag hoog en wordt de gevel bovendien deels onderbroken door een patio die als buitenkamer voor het kinderdagverblijf fungeert. Het betreedbare dak is hier bruikbaar als een collectief terras voor de appartementen. Door het gebruik van twee soorten metselwerk zijn twee hoofdvolumes herkenbaar.
Bij het pand is een uitdagende tuin aangelegd. Daarnaast beschikken alle groepen over een eigen atelier, waar de kinderen al hun creatieve uitspattingen kwijt kunnen. Door het toepassen van puien met veel glas ontstaat een optimale ruimtelijkheid met veel doorzichten en daglicht dat diep in het gebouw doordringt.
BBHd architecten is ook verantwoordelijk voor het interiurontwerp. De inrichting van het kinderdagverblijf heeft als thema ‘de jungle’. Elke groep heeft een eigen identiteit gekregen. Zo is er de zebra-groep, de giraffe-groep en de papegaai-groep.

Kinderdagverblijf Eigen Wijs te Limmen is onderdeel van Forte Kinderopvang BV. Het gebouw van het kinderdagverblijf heeft een capaciteit van 36 kindplaatsen. Er zijn drie kinderdagverblijfgroepen (0-4 jaar) van ieder 12 kindplaatsen.