Project omschrijving

Woonzorggebouw Sorghvliet Andijk

In Andijk heeft BBHD architecten voor Woningstichting Het Grootslag en Omring een ontwerp gemaakt voor een woonzorgcentrum. Volgens het concept Beschermd Wonen zal een gebouw worden gerealiseerd met 32 individuele 2-kamerappartementen. Het gebouw kent 4 clusters. Elk cluster heeft 8 appartementen en gemeenschappelijke ruimtes als een buurtkamer en een woonkeuken. De appartementen hebben een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een badkamer. De indeling en maatvoering van de appartementen en het gebouw is zo opgezet dat er goed zorg kan worden verleend.

Het gebouw bestaat uit 2 vleugels , met elk 2 bouwlagen. Het gebouw ligt in een parkachtige groene setting. De clusters zijn rondom een open patio gesitueerd in een U-vorm. Aan deze patio liggen ook de gemeenschappelijke ruimtes. Op deze manier is de patio met een meer geborgen karakter ook goed bruikbaar voor de bewoners. De patio opent zich naar de omliggende groene parkruimte.

De 2 vleugels van het gebouw zijn weer onderverdeeld in elk 2 herkenbare blokjes in metselwerk, waardoor de korrelgrootte van het gebouw zich voegt in zijn context. De hoofdentree en de gemeenschappelijke ruimtes liggen transparant tussen deze blokjes in. Het gebouw kent natuurlijk en terughoudend kleurgebruik, waardoor de parkachtige setting wordt versterkt.

De bouw start in 2019 en wordt uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Wit Wognum.