Project omschrijving

Brugwoningen Heemskerk

Op aan markante locatie aan de Jan Ligthartstraat in Heemskerk is een bouwplan ontwikkeld voor 12 zogenaamde ‘brug’woningen. Dit zijn 3-kamer huurwoningen waarin men tijdelijk kan wonen om een periode te overbruggen dat men door omstandigheden niet in de eigen woning kan wonen, of wanneer huurders in afwachting zijn op een definitieve toewijzing van een woning. Het uitgangspunt voor het plan is om deze bewoners in dit tijdelijke verblijf toch van optimaal wooncomfort te kunnen voorzien.
De opzet van het plan in combinatie met de aantrekkelijke situering deels in het water maken dit voor dit kleinschalige woningbouwproject mogelijk.
Het ontwerp gaat uit van een plastisch volume in 2 en deels 3 bouwlagen, waarbij de ruimtekwaliteiten ten behoeve van de woningen optimaal zijn benut in zowel woningplattegrond als oriëntatie. Overstekende dakranden en toepassing van het bijzondere gevelmetselwerk dragen belangrijk bij aan de uitstraling van het plan, dat als het ware half zweeft in het water.