Eerste Kwartier: 24 duurzame appartementen in centrum Castricum

Het ontwerp omvat een L-vormige volume op de hoek van het Raadhuisplein en de Soomwerwegh in Castricum. Het gebouw zorgt er voor dat het Raadhuisplein een duidelijk omsloten stedelijke ruimte wordt en dat een omkaderd parkeerplein achter winkelcentrum Geesterduin ontstaat, waardoor ook de achterkantsituatie aan het oog onttrokken wordt. Door in de bovenste verdieping uitsneden te maken in het bouwvolume wordt aangesloten op de verspringende bouwdelen van het naastgelegen gemeentehuis en woongebouwen aan het Raadhuisplein. Bovendien ontstaat er op deze manier dynamiek in het ontwerp. De hoofdentree bevindt zich aan het Raadhuisplein op de hoek met de Soomerwegh. Deze bijzondere hoek wordt geaccentueerd ten opzichte van het bouwvolume en de gevel. Boven de entree heeft het gebouw een uitkragend deel gekregen en een bijzonder gevelkader. De entreeruimte krijgt ook aan het parkeerplein een toegang. Op de begane grond is veel aandacht besteed aan de aansluiting op het maaiveld en sociale controle. Aan de Soomerweg en het parkeerplein bevinden zich een aantal appartementen op de begane grond en zowel de entreeruimte als de ruimte met bergingen hebben transparante gevels. De woningen op de begane grond hebben een buitenruimte vóór hun woning.

De gevel bestaat uit een regelmatig raster van metselwerk waardoor rust en geleding ontstaat. De regelmaat van de (verticale) penanten krijgen extra accent door toepassing van per laag verspringend metselwerk. Ter plaatse van de balkons wordt boven de gevelpuien staand metselwerk toegepast. Door deze verbijzonderingen ontstaat een interessante textuur die zich als een breiwerk om het gebouw heen vouwt.
Elke woning heeft minstens één metalen luik met lamellen. Deze geven het aanzien van de gevel extra textuur en rijkdom.

De betonnen balkons hebben glazen balustrades waarop een half-transparant patroon zit dat dezelfde is als het patroon van de geperforeerd metalen balustrades van de galerijen.

Aan de zijde van het parkeerplein bevinden zich de galerijen met geperforeerd metalen balustrades. Op de bovenste verdieping wordt de galerij overdekt met een metalen kader. Door kleurgebruik ontstaat een dynamisch grafisch effect. De vluchttrappenhuizen worden afgesloten met metalen lamellen, vergelijkbaar met de luiken van de woningen. De galerijgevel op de verdiepingen wordt uitgevoerd in verticale houten delen.