Maandag 19 oktober j.l. is Bouwgroep Dijkstra Draisma gestart met de bouw van 64 appartementen aan de Sperwerstraat in Alkmaar die in opdracht van woningcorporatie Woonwaard worden gebouwd. Het ontwerp voor de 4 woongebouwen is van BBHD architecten. Samen met BGDD heeft BBHD architecten vorige jaar de design & Build selectie uitgeschreven door Woonwaard gewonnen. De appartementen bestaan uit 56 driekamerappartementen en 8 studio’s verdeeld over vier bouwblokken. Kinderen van de naastgelegen Rudolf Steinerschool hebben schilderijen gemaakt die het hek rond de bouw versieren.

De appartementen zijn verdeeld over vier gebouwen van verschillende hoogtes. Het gebouw in de hoek heeft zes verdiepingen, de drie overige gebouwen hebben drie verdiepingen. De studio’s bevinden zich op de begane grond en zijn verdeeld over de vier gebouwen. De woningen worden aangesloten op het warmtenet van de HVC.

Uniek aan dit project is het grote aandeel sociale woningbouw. Van de 78 woningen die gebouwd worden op deze plek zijn er maar liefst 64 voor de sociale verhuur, terwijl meestal niet meer dan 30 procent van een project uit sociale huurwoningen bestaat. Woonwaard is erg blij op deze plek meer sociale huurwoningen kunnen worden gerealiseerd om daarmee tegemoet te komen aan de grote vraag naar sociale woningbouw. Het is de verwachting dat de woningen eind 2021 in de verhuur komen. Naast deze sociale huurwoningen komen er ook nog 14 eengezinswoningen.