Op 21 juni is samen met de projectbetrokkenen de start bouw van het appartementengebouw De SchoolLier in de nieuwe woonwijk Lierkwartier gevierd. Met het slaan van de eerste paal door wethouder Michiel Ferwerda en Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade werd het officiële startsein voor de bouw gegeven. De SchoolLier is een modern appartementengebouw met 55 sociale twee- en driekamerappartementen, gelegen langs de Oostelijke Randweg in De Lier.

BBHD architecten heeft het ontwerp gemaakt voor een appartementengebouw in de nieuwbouwwijk Lierkwartier in De Lier. Het gebouw omvat 55 2- en 3-kamerappartementen in de sociale huur. De woningen zijn ontworpen in opdracht BPD en Arcade Wonen en worden door de Van Wijnen Dordrecht gebouwd. Het appartementengebouw vormt de entree naar de nieuwbouwwijk Lierkwartier en kent door zijn horizontale belijning verwantschap met de naastliggende school.

In het vijf verdiepingen tellende appartementengebouw komen diverse woningtypen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en zijn drempelloos ontworpen. De grootte van de appartementen varieert van circa 54 m2 tot 84 m2, waardoor er voor elk huishouden een geschikte woning is. Op de begane grond komen voorzieningen zoals een gemeenschappelijke fietsenberging, een ruimte voor scootmobielen met oplaadpunt en een containerruimte. Aan de voorzijde van het gebouw is een parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.