In opdracht van én in samenwerking met Janssen De Jong projectontwikkeling heeft BBHD architecten een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de locatie van het voormalige verpleegtehuis Bloemendaal aan de Livingstonelaan in Gouda. Dit stedenbouwkundig plan vormt de basis voor een nieuw bestemmingsplan. Wij werken op dit moment aan het ontwerp van de woningen in dit plan.

In de nieuwe verkaveling voor de situatie is gestuurd op een ontspannen informele setting. Vanaf de Livingstonelaan zijn, door korte ontsluitingsstraten haaks op deze straat, doorzichten gecreëerd naar het water langs de Bloemendaalseweg. Aan de zijde van de Bloemendaalseweg wordt dit water meer het plangebied ingetrokken, waardoor er een waterrijke structuur ontstaat. Deze structuur past bij het waterrijke karakter van de Bloemendaalseweg.

In korrelgrootte voegt het nieuwe buurtje zich bij de aanwezige laagbouwwoningen van de naastliggende wijk. Ten opzichte van deze wijk is er wel gezocht naar meer differentiatie in woningtypes en architectuur. Zo worden de woningentypes afgewisseld met rijwoningen, 2-onder-1-kapwoningen, vrijstaande woningen en een kleinschalig appartementengebouw.
Langs het water aan de Bloemendaalseweg is gekozen voor vrijstaande woningen, in verschillende korrelgrootte (1 laag met kap én 2 lagen met kap), waarbij wordt aangesloten op de korrelgrootte van de bestaande woningen langs de Bloemensdaalseweg.  Zij hebben een directe ontsluiting voor langzaam verkeer aan de Bloemendaalseweg door middel van een klein bruggetje.