Deze week zijn de appartementen van blok 3 en 4 in de nieuwbouwwijk Duingeest in Monster in verkoop gegaan. De 2 woongebouwen maken onderdeel uit van ensemble van 4 woongebouwen, die door BBHD architecten zijn ontworpen. In ons ontwerp voegt het beeld van de vier woongebouwen met totaal 82 appartementen op een harmonische, maar eigen herkenbare manier bij het bestaande beeld van de nieuwbouwwijk.

Onze voorgestelde sfeer past ook goed bij het karakter van duin en strand. Het is een sfeer die refereert aan de begin 20ste eeuwse kustarchitectuur.
In onze visie sturen wij op een eigen herkenbare uitstraling van de woongebouwen. Hierbij is met name gekozen voor een mix van schuine en platte daken.
In beeld is in onze visie gestuurd op relatief eenvoudige, maar ook duurzame baksteendetails, zoals rollagen en spekbanden in contrasterende kleuren. Hierdoor wordt het gewenste beeld versterkt. De gebouwen krijgen daardoor een robuust en stoer karakter ten opzichte van de meer verfijnde houtdetaillering van de omliggende woningen. De appartementen zijn ontwikkeld door BPD en worden door Van Wijnen gebouw. Klik hier voor meer info over dit project!