Engineering Little Manhattan Amsterdam

BBHD architecten & ingenieurs heeft in opdracht van Smit’s Bouwbedrijf Beverwijk de bouwkundige engineering en coördinatie verzorgd van het project Little Manhattan in Amsterdam. Het gebouw is ontworpen door Studioninedots. BBHD heeft de bouwkundige uitwerking van dit project met behulp van BIM uitgevoerd.

Little Manhattan is een woongebouw voor studenten en jongeren en dankt zijn naam aan zijn stedelijke uitstraling. Het gebouw biedt ruimte aan 590 studentenwoningen en 279 woningen voor Young professionals. Deze zijn ondergebracht in een U-vormige onderbouw en twee woontorens van respectievelijk 19 verdiepingen met een hoogte van zo’n 61 meter en een van 23 verdiepingen met een hoogte van circa 73 meter.

De studentenkamers en studio’s hebben elk een eigen entree en beschikken over een keuken, badkamer, toilet en een woon-/studeerkamer. In het project zijn diverse gemeenschappelijk ruimten zoals wasruimten, fietsenstallingen en diverse commerciële ruimten opgenomen.

In opdracht van investeerder IC Netherlands B.V. heeft Smit’s Bouwbedrijf deze grootschalige studentenhuisvesting nabij het Station Lelylaan in het Amsterdamse Stadsdeel Nieuw-West ontwikkeld.