31 woningen De Pauw in De Rijp

BBHD architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de eerste fase van woongebied de Pauw 31 woningen. Het totaal omvat zes appartementen, zes twee-aan-een geschakelde woningen, dertien rijwoningen en zes vrijstaande woningen. De woningen zijn ontworpen in opdracht van Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk.

Ligging 
De eerste fase van de woonwijk bestaat uit één woonstraat met bebouwing aan zowel de noordzijde als aan de zuidzijde. De woonstraat biedt een doorzicht naar de dijk en naar de Beemster Ringvaart. Daarnaast kenmerkt de woonstraat zich door een mix van woningen; kleine blokjes met rijwoningen, geschakelde woningen en vrijstaande woningen. De achtertuinen van de woningen grenzen aan het water. Bij de rijwoningen is ruimte gemaakt voor zogenoemde overtuintjes. Op deze manier hebben alle woningen een prettige verblijfsplek aan het water. Aan het einde van de woonstraat bevindt zich aan het water én aan de zijde van de Beemster Ringvaart een kleinschalig appartementengebouw in de vorm van een ‘pakhuis’. Het pakhuis bestaat uit zes appartementen.

Diversiteit 
De vrijstaande en geschakelde woningen hebben dwarskappen met de nok haaks op de straat. De rijwoningen hebben langskappen. De diversiteit wordt verder voortgezet in een mix van kopgevels, puntgevels, tuitgevels en halsgevels. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren en materialen. Door dit alles ontstaat er een aangenaam samenhangend en afwisselend gevelbeeld.

Klik hier voor meer foto’s van dit project!